Δήμος Ερμούπολης

Δήμος

Εκτύπωση

Τίτλοι Τέλους

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την 30.12.2010, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμούπολης. Η συνεδρίαση δεν ήταν απλά η τελευταία της χρονιάς αλλά η τελευταία στην ιστορία του Δήμου Ερμούπολης. Το τέλος του 2010 σηματοδότησε το τέλος εποχής του Δήμου Ερμούπολης και την αυγή του Ενιαίου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Εκτύπωση

Σημεία και Τέρατα

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28 Σεπτεμβρίου 2010, συντελέστηκε από τον πρόεδρο του σώματος ένα ακόμα πραξικόπημα σε βάρος της νομιμότητας.

Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 1 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμούπολης, ο πρόεδρος «φροντίζει ώστε, πριν από τη συνεδρίαση, να βρίσκονται στη διάθεση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων οι φάκελοι επί των θεμάτων που θα συζητηθούν, για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων».

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων, ο πρόεδρος «έβγαλε από το μανίκι του» μία σειρά εγγράφων που αφορούσαν το όγδοο θέμα, με τίτλο «Απόφαση 202/2010 - "Αποδοχή χρηματοδότησης, τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2010"». Είναι αυτονόητο ότι κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους δεν θα ήταν δυνατό εκείνη τη στιγμή να μελετήσει τα έγγραφα, να σχηματίσει άποψη και να διατυπώσει την πρότασή του ενώπιων του σώματος, λίγα λεπτά πριν τη συζήτηση του θέματος.

Εκτύπωση

Υπάρχει θέμα!

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Από το βήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών, την 26.9.2010, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κήρυξε την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τις επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση. Ο διάλογος θα διαρκέσει τρεις μήνες και στις αρχές του νέου έτους θα παρουσιαστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, ο «εκπαιδευτικός Καλλικράτης» που εξήγγειλε η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στα πανεπιστήμια. Νέος τρόπος εισαγωγής, καινούργιο διοικητικό μοντέλο, διεθνοποίηση και, κυρίως, συνενώσεις και καταργήσεις τμημάτων, είναι μερικές από τις ανατροπές που έρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. [1]

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, εύλογα τίθεται το κρίσιμο ερώτημα: ποια είναι η θέση του τοπικού τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων στο νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Εκτύπωση

Απολογισμός και Ισολογισμός 2009 Δήμου Ερμούπολης

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 17ης Αυγούστου 2010, συζητήθηκε ο λογιστικός απολογισμός του 2009 και ο ισολογισμός του Δήμου Ερμούπολης.

Στο σημείο αυτό να υπογραμμίσω ότι η δημοτική αρχή έχει αμελήσει να πραγματοποιήσει, πέρα από το λογιστικό απολογισμό και τον απολογισμό πεπραγμένων. Ο απολογισμός πεπραγμένων ( ή λογοδοσία δημάρχου παλαιότερα) αποτελεί σημαντική διαδικασία πολιτικού ελέγχου της δημοτικής αρχής.
Αν και ο νόμος δίνει δικαίωμα στη δημοτική αρχή να συγκαλέσει τη συνεδρίαση απολογισμού πεπραγμένων του 2009, μέχρι τον Ιανουάριο 2011, αναλογιζόμενοι ότι διανύουμε το τελευταίο έτος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, είναι σημαντικό να συζητηθεί ο απολογισμός πεπραγμένων πριν τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Στο κάτω κάτω, τι άλλαξε από το 2009, όταν η δημοτική αρχή πραγματοποίησε τον απολογισμό πεπραγμένων του 2008, τον Ιούλιο 2009 και μάλιστα εκτύπωσε και διένειμε σχετικό έντυπο; Εκτός αν φοβάται η δημοτική αρχή την ανοικτή συζήτηση του απολογισμού των ανύπαρκτων πεπραγμένων της πριν από τις εκλογές…

Εκτύπωση

Ο Δήμος Ερμούπολης και η "Κοινωνία της Πληροφορίας"

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την εποχή των οπτικών ινών, του WEB 2.0 και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο Δήμος Ερμούπολης εξακολουθεί να πορεύεται στον ψηφιακό του μεσαίωνα.

Στον επίσημο ιστότοπο του δήμου http://www.hermoupolis.gr/publicdocs.asp#36 , οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου, έχουν σταματήσει να ενημερώνονται από το 2008. Οι καταχωρήσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων έχουν «παγώσει» στα Ερμουπόλεια 2008 και στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας του 2000 στη σελίδα http://www.hermoupolis.gr/events.htm! Ούτε οι νέοι αριθμοί τηλεφώνου (2281361000) των υπηρεσιών του Δήμου δεν βρίσκονται αναρτημένοι στο http://www.hermoupolis.gr/all.htm.