Εκτύπωση

Μουσική

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Συναυλίες κάθε είδους συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ερμουπολείων 2008.

 

Φεστιβάλ Αιγαίου

Φεστιβάλ Αιγαίου

H MidAmerica Productions από τη Νέα Υόρκη, ο Peter Tiboris, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της, με την ευγενική συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου Ερμούπολης και του Πνευματικού Κέντρου παρουσιάζουν:

το Τέταρτο Ετήσιο
Φεστιβάλ Αιγαιου 2008
«Υπέροχη Μουσική και Θεατρο σε εναν υπέροχο χώρο»

Ο Πήτερ Τιμπόρης διευθύνει μέλη της Manhattan Philharmonia της Νεας Υορκης, το Columbia Collegiate Chorale απο το Maryland, The Choir of the Podlasie Opera and Philharmonic (Πολωνία),και μια διεθνή διανομή σολιστών στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων “La Piccola Scala” στο νησί της Συρου, στις Κυκλάδες, Ελλάδα, 9-19 Ιουλιου 2008.

 

Peter TIBORIS: ΜΑΕΣΤΡΟΣ
James BINGHAM: ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ

Προβολή εκδηλώσεων

 


 

Φεστιβάλ Κιθάρας

Φεστιβάλ Κιθάρας
Αφίσα 15ου Φεστιβάλ ΚιθάραςΣας προσκαλούμε σε ένα μελωδικό ταξίδι από 6 – 10 Ιουλίου με πλοηγό τη κιθάρα.

Πέντε ημέρες στο κέντρο του Αιγαίου, στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων», γεμάτες ήλιο, κιθάρα και θάλασσα.

Ένας συνδυασμός επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας και διακοπών για σπουδαστές και φίλους της μουσικής, ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικής κατάρτισης.

Προσκεκλημένοι κορυφαίοι παιδαγωγοί και μουσικοί έρχονται στην Ερμούπολη για να διδάξουν, να παίξουν και να ανταλλάξουν ακούσματα και μουσικές εμπειρίες.Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου.

Προβολή εκδηλώσεων

 


 

Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ροκ

Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ροκ

Λοιπόν για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Hermoupolis Indie Rock Festival να κάνουμε ένα σύντομο flashback και να πούμε ότι ξεκίνησε για πρώτη χρονιά πέρυσι στην Ερμούπολη της Σύρου (πρωτεύουσα των Κυκλάδων) με βασικό στόχο να φέρει σε επαφή το Συριανό (και όχι μόνο) κοινό με αξιόλογα συγκροτήματα από την ανεξάρτητη Rock σκηνή.

Η πρώτη απόπειρα είχε διάρκεια 2 ημέρες (13 και 14 Ιουλίου 2007) με συμμετοχές τον Elysion (Αθήνα), Black Pearl (Αθήνα), Mist Of Soul (Σύρος), Past Perfect (Αθήνα), Flakes (Πάτρα), Silver And The Hidden Cash (Γιάννενα).

Το φεστιβάλ είχε μια τεράστια αποδοχή τόσο από το Συριανό κοινό, όσο και από κόσμο που ταξίδεψε από διάφορα μέρη tης Ελλάδας για να παραβρεθεί, ώστε να δει καλό rock n roll επί σκηνής και να χαρεί τις ομορφιές του νησιού. Ok το μήνυμα το πήραμε πέρυσι και ήταν σαφές: give us more rock n roll… και αυτό θα κάνουμε φέτος μεγαλώνοντας το φεστιβάλ μας, κάνοντας τριήμερο και φέρνοντας περισσότερα σχήματα επί σκηνής.

Kαι το φετινό καλοκαίρι λοιπόν αν μη τι άλλο θα είναι... rock… μείνετε συντονισμένοι!

Πηγή: syrosrocks.blogspot.com

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ.

Hermoupolis Indie Rock Festival

 

Προβολή εκδηλώσεων

 

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων
Μια καλοκαιρινή γιορτή των εγχόρδων σε... φόντο Αλέκου Φασιανού.

Ξεκινά από την Τρίτη 19 Αυγούστου το 4ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σύρο.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων διανύει αισίως τον τέταρτό του χρόνο φέτος και ετοιμάζεται πυρετωδώς να παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα , μια γιορτή των εγχόρδων με φόντο την πολύχρωμη σκηνογραφία του Αλέκου Φασιανού. Η «συνταγή» της επιτυχίας μοιάζει σχεδόν μαγική! Μολονότι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Ας την αναλύσουμε όμως!

Η παράδοση της Ερμούπολης στις τέχνες γενικότερα και ιδιαίτερα στην κλασσική μουσική συνδυασμένα με την φυσική, εκπληκτική ομορφιά της Σύρου και την αρχιτεκτονική μοναδικότητα του Θεάτρου Απόλλων- ένα αριστούργημα του 19ου Αιώνα μοναδικό στην Ελλάδα για μουσικές παραστάσεις και Όπερα - είναι μόνο μερικοί από τους λόγους.

Από την άλλη ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα που συγκεντρώνει διάσημους μουσικούς, μαέστρους και μουσικά σύνολα από όλο τον κόσμο και το οποίο πραγματοποιείται στην καρδιά του καλοκαιριού σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου αποτελεί από μόνο του μια πηγή πολιτισμού που μαγνητίζει τα βλέμματα και συγκεντρώνει το μέγιστο ενδιαφέρον του κόσμου που επισκέπτεται και επιλέγει να το παρακολουθήσει.

Προβολή εκδηλώσεων

 

Μουσική, Χορός και Τραγούδι

Μουσική, Χορός και Τραγούδι
Συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις στην Ερμούπολη που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα άλλων εκδηλώσεων.

Προβολή εκδηλώσεων