Απόψεις

Εκτύπωση

Αίτημα κατοίκων για μη μονοδρόμηση οδού Αθ. Διάκου

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου 2010, συζητήθηκε αίτημα κατοίκων της περιοχής Βροντάδου περί μη μονοδρόμησης της οδού Αθ. Διάκου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχει προτείνει η δημοτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τη "μεταλλαγμένη" μελέτη Καρεκλά, υποτίθεται ότι έχουν σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας κατοίκων και επισκεπτών. Θα κατανοούσα αν υπήρχε διάσταση απόψεων και διαμαρτυρίες κατοίκων σε μία κεντρική περιοχή όπου εκτός από κατοίκους υπάρχουν εργαζόμενοι και επισκέπτες, με αντικρουόμενα συμφέροντα.

Με ανησυχεί ιδιαίτερα η αποτελεσματικότητα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όταν βλέπω διαμαρτυρίες των κατοίκων σε αυτή τη περιοχή όπου υπάρχουν κυρίως κατοικίες και ελάχιστοι επισκέπτες. Πως είναι δυνατόν οι ρυθμίσεις που υποτίθεται ότι έγιναν για το καλό των κατοίκων, να αμφισβητούνται από τους ίδιους ακριβώς που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν;!

Το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Βροντάδου διαμαρτύρονται με καθυστέρηση ενός χρόνου από τη ψήφιση, κατά πλειοψηφία, της μελέτης είναι ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει. Δεν γνωρίζουν ακόμα όλοι οι δημότες, το σύνολο των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Πολύ φοβάμαι ότι όσο καθυστερεί η δημοτική αρχή να προχωρήσει, τόσο θα εμφανίζονται και άλλοι πολίτες που θα διαμαρτύρονται, αποδεικνύοντας την αποτυχία της να πείσει τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης για την αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων.

Η πρόταση της πλειοψηφίας για ανάθεση νέας συμπληρωματικής μελέτης για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, είναι απλά μια ακόμα υπεκφυγή. Είμαι βέβαιος ότι μετά από αέναες αναβολές και μελέτες επί μελετών, η δημοτική αρχή θα επικαλεστεί τις διαμαρτυρίες των πολιτών ως άλλοθι για την απραξία της και την επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση