Απόψεις

Εκτύπωση

Διαμαρτυρία σωματείου "Νέοι Ολυμπιακοί Σύρου"

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Το ποδοσφαιρικό σωματείο «Νέων Ολυμπιακών Σύρου» σε έγγραφό του, προς το δημοτικό συμβούλιο, διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Παράλληλα ζητά να κάνει χρήση του γηπέδου για προπονήσεις δωρεάν, αποποιούμενο κάθε άλλης δημοτικής ενίσχυσης.

Το σωματείο ,στην επιστολή του, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην άνιση κατανομή των επιχορηγήσεων που δίνει ο Δήμος στα αθλητικά σωματεία.

Το πρόβλημα προκύπτει από την επιφανειακή τεκμηρίωση της κατανομής της επιχορήγησης του Δήμου προς τα αθλητικά σωματεία. Το γεγονός αυτό είχε σχολιαστεί εκτενώς από τον υπογράφοντα κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχει τεκμηριωθεί η κατανομή των επιχορηγήσεων βάσει του αριθμού των μελών κάθε σωματείου ή βάσει των τουρνουά στα οποία συμμετέχει ή βάσει οποιουδήποτε άλλου αντικειμενικού κριτηρίου. Εξάλλου είναι κατ’ ελάχιστο αντιδεοντολογικό να αποφασίζουν για τη διάθεση των επιχορηγήσεων τα μέλη του ΔΣ του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ερμούπολης, όταν πολλά από τα μέλη αυτού συμμετέχουν στη διοίκηση των επιχορηγούμενων σωματείων.

Το μείζον θέμα που θέτει το σωματείο «Νέων Ολυμπιακών Σύρου» είναι η κατάσταση του δημοτικού γηπέδου. Μπορεί η διαχείριση του γηπέδου να έχει δοθεί στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Κυκλάδων, όμως δεν παύει το γήπεδο να είναι περιουσία του Δήμου Ερμούπολης. Για αυτό είναι απαραίτητο να παρέμβει ο Δήμος και να επιδιώξει τη βελτίωση της κατάστασης στα αποδυτήρια, στους κοινόχρηστους χώρους, στις κερκίδες.

Είναι κρίμα σε κάθε περίπτωση να μην έχουν τη δυνατότητα οι νέοι του νησιού να επισκέπτονται και να αθλούνται δωρεάν στο μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου του δήμου μας – είτε μεμονωμένα είτε μέσω των σωματείων. Θα θυμίσω το πρόσφατο συμβάν που δημοσιοποιήθηκε μέσω της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη» της 2.3.2010, όπου ένας πατέρας με το μικρό γιό του εκδιώχθηκαν από το γήπεδο που είχαν επισκεφτεί για να παίξουν μπάλα. Σαφώς η ΕΠΣ Κυκλάδων, ως διαχειριστής του γηπέδου, είχε το δικαίωμα να τους ζητήσει να φύγουν, όμως ως δημοτικός σύμβουλος θλίβομαι για το γεγονός.

Είναι απαραίτητο ο Δήμος να διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων χρήσης του γηπέδου από την ΕΠΣ Κυκλάδων. Τα υπαρκτά προβλήματα ελλιπούς συντήρησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του γηπέδου, έτσι όπως τίθενται από το σωματείο «Νέων Ολυμπιακών Σύρου», μπορούν να αποτελέσουν τη δικαιολογία για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης παραχώρησης.

Μέλημα του δήμου μας πρέπει να είναι η δυνατότητα δωρεάν άθλησης των παιδιών, εφήβων και νέων στο γήπεδο, για όση ώρα ανά ημέρα είναι αυτό δυνατό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του χλοοτάπητα. Παράλληλα η ΕΠΣ Κυκλάδων θα μπορούσε να διατηρήσει τα έσοδά της, εκμεταλλευόμενη παράπλευρες δραστηριότητες στο χώρο του γηπέδου (χρέωση για τη χρήση αποδυτηρίων, λουτρών, αθλητικού εξοπλισμού, προβολέων, κυλικείου).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση