Εκτύπωση

5. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

την . Καταχωρήθηκε σε Στρατηγικό Σχέδιο Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Όπως είναι γνωστό, το Νότιο Αιγαίο είναι μια από τις ελληνικές περιφέρειες που αποτελεί παράλληλα εξωτερικό σύνολο της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας, η μεγάλη απόσταση από τα Ευρωπαϊκά Κέντρα ανάπτυξης, η ανυπαρξία κοινών συνόρων με άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη – Μέλη και ο νησιωτικός χαρακτήρας (κατακερματισμός, πολυδιάσπαση, απόσταση) καθιστούν το Νότιο Αιγαίο μια εξαιρετικά απομονωμένη Περιφέρεια.

Η θέση όμως της Περιφέρειας στους βασικούς άξονες των θαλάσσιων μεταφορών στη Μεσόγειο (Δυτική Μεσόγειος – Κύπρος - Μ. Ανατολή και Παρευξείνια Ζώνη – Κεντρική Μεσόγειος – Β. Αφρική) δίνει δυνατότητες μείωσης αυτής της απομόνωσης με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών και προμηθειών στη ναυτιλία, από ναυπηγοεπισκευαστικές διευκολύνσεις, εξασφάλιση πληρωμάτων, έως προμήθεια καυσίμων και καταναλωτικών προϊόντων στα διερχόμενα φορτηγά ή επιβατικά πλοία. Ο σχεδιασμός και η χωροθέτηση υποδομών τέτοιων δραστηριοτήτων θα αναβαθμίσει το ρόλο της Περιφέρειας ως ενδιάμεσου σταθμού στις μεταφορές μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μέσης Ανατολής ή Παρευξείνιων χωρών.

Σχόλια   

 
ΚΓ
0 #3 ΚΓ 31-08-2012 18:26
Σημείο 5.3 - ΕΟΖ:

Δηλαδή θα ψηφίσετε υπέρ της σκλαβιάς τόσο της δικής μας όσο και των επόμενων γενεών (ΕΟΖ), θα παρακαλέσετε για να μας το επιτρέψουν, και θα πρέπει να φτιάξουμε και τις αναγκαίες υποδομές… και μετά θα πάτε για ύπνο ήσυχοι με τη συνείδηση σας.

Υπάρχουν και νέα δεδομένα που δεν έχουν ληφθεί υπόψη:
Ο ηγέτης της Ελλάδας:
http://tvxs.gr/news/ellada/samaras-sti-monde-kanoyme-ti-doyleia-mas-i-ellada-tha-sothei

(Σημ: Να ληφθεί υπόψη στο περιφερειακό συμβούλιο ότι και τα κατοικημένα νησιά μετά την γενοκτονία των ιθαγενών θα είναι ακατοίκητα και με καλύτερες προοπτικές αξιοποίησης…)

Για σύγκριση ο ηγέτης του Ισημερινού (δες από το 40:43΄ εως το 52:46΄ και τι λέει στο 52:46΄):
http://www.dailymotion.com/video/xhztyb_debtocracy_shortfilms
Παράθεση
 
 
Βελούδινος Παναγιώτης
0 #2 Βελούδινος Παναγιώτης 24-08-2012 15:13
Και εσείς οι σύμβουλοι φυσικά έχετε τις ευθύνες σας. Κάποτε θα επέλθει δικαιοσύνη για σχέδια που καμία σχέση δεν έχουν με την επιστήμη της οικονομίας.
Παράθεση
 
 
Βελούδινος Παναγιώτης
0 #1 Βελούδινος Παναγιώτης 24-08-2012 15:12
Ευτυχώς που θα μας σώσουν με ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε " αδασμολόγητες εισαγωγές εξοπλισμού και πρώτων υλών, μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές για ορισμένο χρονικό διάστημα, μειωμένη φορολογία ακίνητης περιουσίας, ελαστική εργατική νομοθεσία, ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη εξαγωγή κερδών, επιδότηση μεταφορικού κόστους, επιδότηση επιτοκίου και εργατικού κόστους, ειδικό θεσμικό καθεστώς αδειοδοτήσεων και δικαστικών διαφορών κ.ά.". Δηλαδή όσοι επενδύουν θα έχουν σκλάβους ως εργαζόμενους, θα έχουν αφορολόγητο εξοπλισμό (δικά μας λεφτά), μειωμένους φόρους (δικά μας λεφτά), μειωμένο φόρο σε ακίνητα (δικά μας λεφτά) αλλά τα κέρδη που θα είναι μόνο δικά τους θα τα εξάγουν μόνοι τους και ελεύθερα. Ωραία οικονομική ανάπτυξη για ιθαγενείς. Έτσι μας αντιμετωπίζουν και τολμά η Περιφέρεια να φέρνει τέτοιο σχέδιο για έγκριση. Όλοι στους δρόμους να σταματήσουμε το ξεπούλημα. Το σχέδιο αυτό ΔΕΝ πρέπει να περάσει.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση