Εκτύπωση

Το επόμενο βήμα...

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Μία εβδομάδα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία οι εργαζόμενοι, η Σύρος, ολόκληρη η χώρα μετρά τις πληγές της.

Ένα διάχυτο αίσθημα απογοήτευσης και αβεβαιότητας με αφετηρία τους εργαζομένους στην Περιφέρεια, στο Δήμο, σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διαχέεται στην τοπική οικονομία.

Η ψήφιση του νόμου 4024 δεν μπορεί και δεν πρέπει να σηματοδοτήσει τη λήξη των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με στόχο την απόσυρσή του. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σύρου και στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έδωσαν έναν αγώνα πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες ξεπέρασαν τον εαυτό τους και αφύπνισαν τοπικούς φορείς. Σε αυτόν τον αγώνα οι εργαζόμενοι ζήτησαν την έμπρακτη συμπαράσταση, μεταξύ άλλων, και της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. περιφερειάρχης, λειτουργώντας ως φερέφωνο της κυβέρνησης, στον αγώνα των εργαζομένων, απάντησε με την απειλή μεταφοράς υπηρεσιών από τη Σύρο στη Ρόδο.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης με τη σειρά του, λίγες μέρες μετά, έριξε τη δική του λάσπη, χρεώνοντας στους εργαζομένους την ευθύνη για τη ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Αυτός ο αγώνας για αξιοπρεπή διαβίωση δεν είναι αγώνας μόνο των δημοσίων, δημοτικών και περιφερειακών υπαλλήλων. Είναι αυτονόητο ότι κάθε περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων σημαίνει λιγότερα χρήματα στην τοπική αγορά. Αυτό το γεγονός, για την ήδη πληγείσα από τη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή, κλειστή νησιωτική οικονομία της Σύρου που αποτελεί το διοικητικό κέντρο του Νότιου Αιγαίου με μεγάλο αριθμό δημοσίων υπηρεσιών, έχει μεγάλη βαρύτητα.

Στο αμέσως προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα γίνει στη Σύρο, είναι επιβεβλημένο να κληθούν οι εκπρόσωποι εργαζόμενων και επαγγελματικών φορέων για να συζητηθεί το θέμα της ραγδαίας υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει χρέος, σύσσωμο, να στείλει στην κυβέρνηση το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κοινωνία μας δεν μπορεί να αντέξει αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό συρρίκνωσης του εισοδήματος, έκρηξης της ανεργίας και αύξησης των φορολογικών βαρών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση