Εκτύπωση

Δήλωσε άγνοια για την προτεινόμενη ΕΟΖ Ρόδου ο Δήμαρχος Ρόδου!

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Η πρόβλεψη στο Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για ίδρυση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Σύρο και στη Ρόδο, προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων που οδήγησε την περιφερειακή αρχή να… διαψεύσει τον εαυτό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ της 31.8.2012, ο περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης δήλωσε ότι «δεν τίθεται ζήτημα θεσμοθέτησης Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής» (;;;).

Βέβαια, στη σχετική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας (συνημμένο πρακτικό), ο κ. περιφερειάρχης αναφερόμενος στις ΕΟΖ, είχε τονίσει ότι «στο Νότιο Αιγαίο δεν είναι δυνατό να καθοριστούν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με την ευρεία έννοια και πρότεινε τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών με ειδικά κίνητρα για τη νέα τεχνολογία, την πληροφορική, καθώς και για τη μεταφορά της έδρας των εφοπλιστικών εταιρειών σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου». 

Δηλαδή δεν θα καθοριστούν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με την ευρεία έννοια, αλλά με την… ειδική!!? 

Ήδη ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου κ. Χρυσόγελος σε γραπτή εισήγησή του, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρόταση του κ. περιφερειάρχη «πολύ γενικόλογη και ασαφή» η οποία «αν προωθηθεί χωρίς σοβαρή συζήτηση και κανόνες μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου»!!!

Η χθεσινή αναφορά μου στη φειδώ ανακοινώσεων της περιφερειακής αρχής σχετικά με το Στρατηγικό Σχέδιο αφορούσε την παράλειψη ενημέρωσης των τοπικών φορέων και ειδικά των Δήμων Σύρου – Ερμούπολης και Ρόδου. Μάλιστα, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 74754/30.12.2010, η περιφερειακή αρχή ήταν υποχρεωμένη προτού εισηγηθεί την ψήφιση του Στρατηγικού Σχεδίου, να συνεργαστεί με τους Δήμους «για το συντονισμό των δράσεων τοπικής ανάπτυξης» που προτείνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο. 

Ήδη ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε άγνοια για το θέμα και ο δήμαρχος Σύρου χρειάστηκε να επικοινωνήσει ο ίδιος για να ενημερωθεί (!) όπως αποκαλύφθηκε στην ιστοσελίδα http://cyclades24.gr/index.php/component/k2/item/607-na-katsoume-oloi-mazi  .

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (apospasma praktikon ektelestikis pna_1-8-12.doc)Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Επιτροπής 1.8.2012[Η πρόταση του περιφερειάρχη για δημιουργία "ΕΟΖ όχι με την ευρεία έννοια"][ ]104 kB

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση