Εκτύπωση

Ο Δεκαβάλλας, το κυκλοφοριακό και οι ενιαύσιοι αντιδήμαρχοι.

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Όλες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν κατά το χρόνο διαβούλευσης των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, απορρίφθηκαν μαζικά από τους "εντεταλμένους" του κυρίου δημάρχου. Ούτε η επιτροπή συγκοινωνιών, ούτε η δημαρχιακή επιτροπή δεν πήρε την πρωτοβουλία να εξετάσει ουσιαστικά κάποιες από τις ενστάσεις. Όλες οι προτάσεις θεωρήθηκαν "επικίνδυνες για τον τόπο".

Όταν ωρίμασε ο καιρός και οι ενστάσεις έφτασαν στο δημοτικό συμβούλιο, τότε και μόνο τότε, μέσα σε λίγη ώρα, ο κύριος δήμαρχος απεφάνθη ότι η δημοτική αρχή μπορεί να κάνει δεκτές τις ενστάσεις.

Αυτή η πρακτική μεθερμηνεύεται ποικιλοτρόπως...

  1. Οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που συμμετείχαν στην επιτροπή συγκοινωνιών και στη δημαρχιακή επιτροπή δεν έχουν ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία να αξιολογήσουν μία ένσταση, είτε
  2. Ο δήμαρχος δεν τους αφήνει να πάρουν ούτε την ελάχιστη πρωτοβουλία, από φόβο μήπως ανάμεσά τους ξεπηδήσει κάποιος επίδοξος δελφίνος.

Ο πραγματικός λόγος αυτής της πρακτικής βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις πιο πάνω ερμηνείες...

Η επιλογή του δημάρχου να μοιράζει τα αξιώματα στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας "με το χρόνο", όπως λέμε "με το κιλό", μόνο και μόνο για να εξοφλήσει πρεκλογικά γραμμάτεια (βλέπε υποσχέσεις) έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάντια. Όταν ένας σύμβουλος διορίζεται ως αντιδήμαρχος και γνωρίζει ότι η θητεία του θα διαρκέσει μόνο ένα χρόνο, είτε είναι πετυχημένος είτε όχι, τότε δεν έχει κίνητρο να δουλέψει και να πετύχει ως αντιδήμαρχος. Επιπλέον ο κάθε ενιάυσιος ( ! ) αντιδήμαρχος, αν και πληρώνεται αδρά από το Δήμο, δεν περιορίζει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αφού γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μόλις γυρίσει ο χρόνος θα παύσει να είναι αντιδήμαρχος.

Ο κύριος δήμαρχος διατηρεί συγκεντρωμένες πάνω του τις περισσότερες αρμοδιότητες, ως άνθρωπος ορχήστρα, και κανείς άλλος δεν μπορεί να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Το αποτελεσμα είναι να καθυστερεί κάθε εξέλιξη και να περνάνε μήνες αδράνειας. Έτσι χάσαμε τοσους μήνες χωρίς εξελίξεις στη ρύθμιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και θα χάσουμε πολλούς ακόμα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση