Εκτύπωση

ομόσταυλος -η -ο

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Το επίκαιρο σχόλιο του ιστοτόπου για το θόλο του κολυμβητηρίου, έτυχε προβολής από τοπική εφημερίδα, με συνέπεια να προκαλέσει τη μήνη ορισμένων.

Κάποιοι προσβλήθηκαν διαβάζοντας τον επιθετικό προσδιορισμό "ομόσταυλος" πλάι σε πολιτικά πρόσωπα. Έγραψαν ότι πρόκειται για "απαξιωτικές εκφράσεις" που χαρακτηρίζουν ως "σταύλο" έναν πολιτικό χώρο και άλλα σχετικά.

Όμως, όποιος έχει την ιδέα αυτός θίγεται.

Ο όρος "ομόσταυλος", αν και κυριολεκτικά σημαίνει "κάποιος από τον ίδιο σταύλο", χρησιμοποιείται ευρύτατα, σε πολλούς άλλους χώρους, όπως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για να περιγράψει την επαγγελματική συγγένεια μεταξύ οδηγών. Στο διαδίκτυο, δεν βρήκα ούτε μία πρόταση στην οποία ο όρος ομόσταυλος να χρησιμοποιείται στην κυριολεκτική του έννοια και να παραπέμπει σε σταύλο. Μια αναζήτηση στο Google του όρου ομόσταυλος θα επιστρέψει περίπου 6.000 αποτελέσματα από τα οποία σχεδόν όλα αφορούν οδηγούς της Φόρμουλα 1 και του Grand Prix, βεβαίως ουδόλως προσβλητικά για αυτούς.

Έτσι ο όρος ομόσταυλος χρησιμοποιήθηκε στο άρθρο για να συνδέσει τους δύο πολιτικούς άνδρες με το στοιχείο της κοινής πολιτικής ιδεολογίας. Και για να δικαιολογήσει την κάλυψη που θα παρέχει ο ένας στον άλλο, αν χρειαστεί. Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου έμεινε στο χαρακτηρισμό και δεν θίχτηκε ουδόλως από την υπονοούμενη πιθανότητα πολιτικής (συν)κάλυψης. Ίσως γιατί τη θεωρεί αυτονόητη, φυσιολογική και δεδομένη. Ίσως και να έχει ήδη συμφωνηθεί, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Το θέμα μας όμως δεν είναι ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Το θέμα μας είναι η ανάληψη των πολιτικών ευθυνών όσων έπαιξαν κορώνα - γράμματα με το θόλο του κολυμβητηρίου και τα χρήματα του Δήμου. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου, προς τιμή του, παραδέχτηκε ότι ο Δήμος υπέγραψε την παραλαβή και την εγκατάσταση του θόλου χωρίς να έχει εγκαταστήσει το θόλο, φοβούμενος μήπως χάσει ο Δήμος την επιχορήγηση του Γ' Κ.Π.Σ., λόγω καθυστέρησης.

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του κ. Δ. Γρυπάρη, καθόσον τον εκτιμώ ως άνθρωπο και αποδέχομαι τις απαντήσεις του. Όμως, ερωτώ τον απλό αναγνώστη αυτού του ταπεινού ιστοτόπου, εσύ θα υπέγραφες ότι έχεις παραλάβει "σε πλήρη λειτουργία" και έχεις δοκιμάσει έναν εξοπλισμό αξίας 400.000 €, βλέποντας μπροστά σου μερικά δέματα; Εγώ όχι. Αυτό όμως έκανε ο Δήμος μας και είμασταν όλοι πολύ τυχεροί που ο δυνατός νοτιάς του Φλεβάρη δεν πήρε όλο το θόλο να τον ανεβάσει στην Άνω Σύρο.

Γιατί τότε κανείς δεν θα δεχόταν να καλύψει τη ζημιά και θα είχαμε μείνει με το πρωτόκολλο παραλαβής στο χέρι.

Γιατί δεν παίζουμε κορώνα - γράμματα με τις προμήθειες του Δήμου.

Γιατί από την εποχή που είχε αποφασιστεί η εγκατάσταση του θόλου έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια και δεν υπήρχε δικαιολογία για να τρέχουμε την τελευταία στιγμή υπογράφοντας ψεύτικα πρωτόκολλα για να μη χαθεί η επιχορήγηση.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση