Εκτύπωση

Κάποιοι ΘΟΛΩνουν τα νερά

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Συνεχίζεται η σωρεία ανακοινώσεων και αντεγκλήσεων, μετά το κείμενο που δημοσιεύθηκε στον ιστοτόπο www.gipapamanolis.gr την 5η Απριλίου 2009, για το θόλο του κολυμβητηρίου.

Αν και αμέσως μετά την απάντηση του προέδρου του Αθλητικού Κέντρου, ανάρτησα τα σχόλιά μου στην ενότητα Blog, δεν μπορώ να μη σχολιάσω τις πλέον πρόσφατες ανακοινώσεις...

Από τους πολλούς τέθηκε το θολό ψευτοδίλημμα "... μα τί θέλατε; ... να χάσουμε τη χρηματοδότηση!". Λες και δεν έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε και τα δύο. Δηλαδή και την είσπραξη της χρηματοδότησης και την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας. Θέτοντας τέτοια ψευτοδιλήμματα, διαχέεται στην κοινή γνώμη ο συνειρμός ότι για να πάρουμε την κάθε επιχορήγηση πρέπει να ... παρανομήσουμε ή ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει επιχορήγηση και νομιμότητα, λόγω πιέσεων, περιορισμένου χρόνου κ.ο.κ.

Ασφαλώς και θα ήμουν από τους πρώτους που θα ζητούσα "την κεφαλήν επί πίνακι" των δημοτικών συμβούλων και του κυρίου δημάρχου προσωπικά, εάν ο Δήμος έχανε τη χρηματοδότηση του έργου. Για αυτό βρίσκεστε σε αυτή τη θέση κύριε δήμαρχε, για να διαχειρίζεστε με διαφάνεια, νομιμότητα και αποτελεσματικότητα τα έργα του Δήμου. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, τότε παραιτηθείτε!

Οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών, δια μέσω του Συλλόγου Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., αποκάλυψαν τις ασφυκτικές "πιέσεις" που δέχονται από τη δημοτική αρχή, κατά την εκτέλεση των έργων, συμπεριλαμβανομένου και του θόλου του κολυμβητηρίου. Το ζητούμενο είναι η ειλικρινής ανάληψη των πολιτικών ευθυνών από αυτούς που άσκησαν τις πιέσεις και σήμερα επιχειρούν να καλυφθούν πίσω από τους δημοτικούς υπαλλήλους. Ουδείς, του υπογράφοντος συμπεριλαμβανομένου, δεν θεώρησε υπόλογους τους μηχανικούς ή άλλους υπαλλήλους του Δήμου ούτε επιδίωξε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση