Εκτύπωση

Παραλειπόμενα της συνεδρίασης Απολογισμού 2008

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Στη συνεδρίαση συζήτησης του Απολογισμού Πεπραγμένων 2008, πέρα από την εισήγηση του κ. Δημάρχου, η έτερα απογοήτευση προήλθε από την προεδρία του, μέχρι πρότινος φέρελπι, κ. Μανθόπουλου. Σε μία ειδική συνεδρίαση, ενός μόνο θέματος, όπου δεν προβλέπονται δευτερολογίες, δεν κατάφερε να διατηρήσει την τάξη.

Για όση ώρα οι κ. Δαδάος και Δαφνάς ανέπτυσσαν τις εισηγήσεις τους από το podium, ευτραφής κυρία, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος, καθήμενη στο πίσω μέρος της αίθουσας, σχολίαζε μεγαλοφώνως και αδιάκοπα, ωσάν να ευρισκόταν σε γήπεδο.

Ο κ. πρόεδρος αδιαφόρησε για το γεγονός και επέτρεψε στην κυρία να συνεχίσει να σχολιάζει, παρά τα δυσμενή σχόλια των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων, μειοψηφίας και πλειοψηφίας. Παλαιό και έμπειρο στέλεχος της πλειοψηφίας, παρών στη συνεδρίαση, σχολίασε ότι την ευθύνη για την έλλειψη σεβασμού από την περί ου ο λόγος κυρία προς το σώμα τη φέρει αποκλειστικά ο πρόεδρος.

Όταν το πρόβλημα έφτασε στο απροχώρητο, η λύση δόθηκε από τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαφνά ο οποίος επέπληξε δριμύτατα την ανωτέρω κυρία για να σωπάσει εφεξής και σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της συνεδρίασης.

Όμως το πρόβλημα της ανεπάρκειας του προέδρου είχε συνέχεια. Όταν ο κ. Δαδάος διέκοψε την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου, ο κ. πρόεδρος ενεπλάκη στη στιχομυθία για να εισπράξει την έκκληση του κ. Δαδάου «αφήστε τα δικηγορίστικα». Εκείνη τη στιγμή και αντί να επιπλήξει τον κ. Δαδάο ως είχε δικαίωμα και υποχρέωση για να μπορέσει να συνεχίσει ο κ. Δήμαρχος την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος καταχρώμενος την εξουσία που του έχει δοθεί, επετέθη φραστικά στον αρχηγό της μειοψηφίας με τρόπο ανάρμοστο για το σώμα. Διότι είναι σαφώς ανάρμοστο να ακούγονται εκφράσεις «έτσι να μιλάς στα παιδιά σου» από το στόμα του προέδρου ο οποίος έχει καθήκον να επαναφέρει στην τάξη τους δημοτικούς συμβούλους και όχι να ολισθαίνει συμπαρασύροντας το δημοτικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε χάριν στην ψυχραιμία του κ. Δαδάου ο οποίος «έδωσε τόπο στην οργή» και δεν απάντησε τοιουτοτρόπως στον πρόεδρο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση