Εκτύπωση

Ενιαύσιοι αντιδήμαρχοι - 4ος χρόνος

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Περίπου ένα χρόνο πριν, είχα σχολιάσει την πρακτική του κ. δημάρχου να διανέμει τα αξιώματα «με το χρόνο», για να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια.

Για μια χρονιά ακόμα βλέπουμε να εναλλάσσονται οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στις θέσεις των δύο αντιδημάρχων. Μάλιστα, αυτή τη χρονιά οι εναλλαγές ήταν σε μεγάλο βαθμό «προαναγγελθείσες» από την περασμένη χρονιά.

Θα επαναλάβω ότι όταν ένας σύμβουλος διορίζεται ως αντιδήμαρχος και γνωρίζει ότι η θητεία του θα διαρκέσει μόνο ένα χρόνο, είτε είναι πετυχημένος είτε όχι, τότε δεν έχει κίνητρο να δουλέψει και να πετύχει ως αντιδήμαρχος. Έτσι, ο κ. δήμαρχος αναγκάζεται να διατηρεί συγκεντρωμένες πάνω του τις περισσότερες αρμοδιότητες, ως άνθρωπος ορχήστρα, αφού κανείς άλλος δεν μπορεί να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί κάθε εξέλιξη και να περνάνε μήνες αδράνειας, προτού προχωρήσει κάθε δημοτικό ζήτημα.

Στους δύο νέους φετινούς αντιδημάρχους, Ν. Αλμπανόπουλο και Ι. Πιταούλη, ως εκπροσώπους της δικής μου γενιάς στη δημοτική πλειοψηφία, τους δίνω τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή επιτυχία. Θα τις χρειαστούν.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση