Εκτύπωση

Η κυβέρνηση διαψεύδει τις φήμες για ματαίωση του Καλλικράτη

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών για ματαίωση του «Καλλικράτη» βάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου 2010.

Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 7.3.2010, ο «Καλλικράτης» θα έχει ψηφιστεί έως τις 15 Μαΐου. «Η μη υλοποίησή του εξυπηρετεί ευσεβείς πόθους κάποιων προσώπων που ξεβολεύονται και κάποιων οικονομικών δυνάμεων, εδώ στο κέντρο της Αθήνας, που έμαθαν επί δεκαετίες να νέμονται το σύνολο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η χρηματοδότησή του θα γίνει με περίπου 630 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με 4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις και με πόρους από το ΦΠΑ και το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Στο μεταξύ οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακολουθούν ανήσυχοι τις εξελίξεις. Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει εκ νέου η ΚΕΔΚΕ ενώ στις 15 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας με τους προέδρους των τοπικών ενώσεων δήμων και κοινοτήτων όλης της χώρας στην οποία θα μετέχουν και όλοι οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων.

Οψόμεθα...

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση