Εκτύπωση

Το σχέδιο νόμου "Καλλικράτης" στην τελική ευθεία

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Στην τελική ευθεία μπήκε το σχέδιο νόμου "Καλλικράτης", καθώς ολοκληρώθηκε χθες η επεξεργασία του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Όπως έχει ανακοινωθεί, το νομοσχέσιο θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τρίτη και θα ψηφιστεί την Παρασκευή 28.5.2010. Εισηγητές έχουν οριστεί οι βουλευτές Παναγιώτης Ρήγας και Χρήστος Ζώης.

Η αλλαγή που ξεχωρίζει στο συνημμένο κείμενο, όπως διαμορφώθηκε από την αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής, αφορά την επίμαχη διάταξη του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων. Συγεκεριμένα, ενώ παραμένει αμετάβλητο το άρθρο 16 σύμφωνα με το οποίο επιβάλλεται επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους δημάρχους δήμων πάνω από 10.000 κατοίκους, προστέθηκε μεταβατική διάταξη στο άρθρο 282, παράγραφος 18 σύμφωνα με την οποία:

Η αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας (δημάρχων) ... ειδικά για τη δημοτική περίοδο 2011 – 2014 ισχύει για δήμους με πληθυσμό άνω των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) κατοίκων.

Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της Σύρου, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ανέρχεται στους 19.782 κατοίκους, η πιο πάνω τροποποίηση σημαίνει ότι ο δήμαρχος του νέου ενιαίου δήμου, θα μπορέσει να διατηρήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα, τουλάχιστον μέχρι το 2014.

Δεν αποκλείεται, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, να γίνουν δεκτές και άλλες προτάσεις για ανάλογες αλλαγές στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση