Εκτύπωση

Η αρχοντιά της καθαριότητας και το Πνευματικό Κέντρο

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Αν η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, τότε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης δεν διαθέτει αυτή τη «μισή αρχοντιά» που του αρμόζει.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους.

Σχεδόν όλα τα παράθυρα του ισογείου στο κεντρικό κτίριο του Πνευματικού Κέντρου έχουν μετατραπεί σε πίνακες ανακοινώσεων, όπου παλιές και νέες ανακοινώσεις αφού αναρτηθούν από τον κάθε ενδιαφερόμενο, άλλοτε αφήνουν τα σημάδια τους και άλλοτε κρέμονται σκισμένες. Ένας καλαίσθητος πίνακας ανακοινώσεων στην είσοδο και, γιατί όχι, στην άκρη της πλατείας Μιαούλη θα έδιναν την απαραίτητη πληροφόρηση στους επισκέπτες, χωρίς να προσβάλλουν την αισθητική του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου.

Έξω από την είσοδο της νέας Αίθουσας Τέχνης, στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου, τα σκουπίδια λικνίζονται στο ρυθμό του ανέμου. Σακούλες σκουπιδιών κοίτονται παρατημένες έξω από την πόρτα της αίθουσας. Αλίμονο αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε καθαρή τη βιτρίνα του δήμου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Στην Πινακοθήκη, πίσω από τα κτίρια του Τελωνείου, ο κάδος απορριμμάτων ξεχειλίζει και τα σκουπίδια σκορπάνε τριγύρω. Έτσι κι αλλιώς ο χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Ας διατηρηθεί τουλάχιστον καθαρός, έστω και με την τοποθέτηση δύο ακόμα κάδων κοντά στην είσοδο της Πινακοθήκης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση