Εκτύπωση

Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της ΕΔΟΕ

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΕΔΟΕΑνεπίσημη συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της Ε.Δ.Ο.Ε. κ. Νώντα Βοναζούντα, πραγματοποίησε ο Γ.Ι.Παπαμανώλης την περασμένη εβδομάδα.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (Ε.Δ.Ο.Ε.) αποτελεί το μόνο εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο σύστημα για την εναλλακτική διαχείριση των οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Τ.Κ.Ζ.), στην Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση ο Γ.Ι.Παπαμανώλης ενημερώθηκε για την πρόθεση της Ε.Δ.Ο.Ε. να εγκαταστήσει σημείο συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής στη Σύρο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων Τ.Κ.Ζ. είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν το όχημά τους σε εγκεκριμένα σημεία συλλογής, τα οποία πρέπει να είναι συμβεβλημένα με την Ε.Δ.Ο.Ε. Η παράδοση των οχημάτων Τ.Κ.Ζ. ολοκληρώνεται με την έκδοση του πιστοποιητικού καταστροφής, το οποίο αποτελεί το μόνο νόμιμο έγγραφο για την διαγραφή του οχήματος.

Μέχρι σήμερα, στις Κυκλάδες, δεν λειτουργεί σημείο συλλογής οχημάτων Τ.Κ.Ζ. Αυτά τα οχήματα, μετά τη διαγραφή τους από το τμήμα συγκοινωνιών της Νομαρχίας, συχνά εγκαταλείπονται σε ένα χωράφι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την αισθητική ρύπαση του νησιού μας. Αν πάλι καταλήξουν σε μη αδειοδοτημένες πρέσες, όλα τα επικίνδυνα υγρά (λάδια, φρέον, υγρά φρένων και άλλα) διαρρέουν στο περιβάλλον.

Ο Γ.Ι.Παπαμανώλης, με δεδομένη την αυξημένη ευαισθησία του σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, εξέφρασε τη στήριξή του προς την προσπάθεια της Ε.Δ.Ο.Ε. να εγκαταστήσει σημείο συλλογής οχημάτων στη Σύρο. Ως μέλος ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ν. Σύρου, ο Γ.Ι.Παπαμανώλης, συμφώνησε στην ανταποδοτική παραχώρηση χώρου στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (Χ.Υ.Τ.Α.), στο Κοράκι, για την τοποθέτηση κινητής μονάδας απορρύπανσης οχημάτων και μικρής πρέσας από συνεργάτη της Ε.Δ.Ο.Ε. Τα οχήματα Τ.Κ.Ζ., μετά την απορρύπανση και τη συμπίεση θα στέλνονται στην Αθήνα για περαιτέρω επεξεργασία - ανακύκλωση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Δ.Ο.Ε. κ. Ν. Βοναζούντας θα επιστρέψει στη Σύρο τον Ιούνιο 2009, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α, για την τελική επιλογή του χώρου και τη ρύθμιση των όρων της συνεργασίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση