Εκτύπωση

Δημοσιεύτηκε η πρόσθετη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Στη συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2009 του δημοτικού συμβουλίου, είχε αποφασιστεί η εκπόνηση πρόσθετης μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμούπολης, για την ουσιαστική αξιολόγηση των ενστάσεων επί των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Η πρόσθετη μελέτη παρουσιάστηκε στη δημαρχιακή επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου 2009, οπότε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα ενσωματωθούν στον κανονισμό κυκλοφορίας - στάθμευσης & πεζοδρόμων ο οποίος θα αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα και μετά θα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής νέων ενστάσεων από τους πολίτες.

Με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών, η πρόσθετη μελέτη αναρτάται από σήμερα στο www.gipapamanolis.gr. Οσοι ζουν, εργάζονται και διασκεδάζουν στην Ερμούπολη, καλούνται να μελετήσουν τη συνημμένη μελέτη και να πάρουν θέση.

Περιληπτικά παρατίθενται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτείνονται από τη μελέτη...

  • Πλήρης απαγόρευση της στάθμευσης αυτοκινήτων επισκεπτών (μη κατοίκων) σε όλη την έκταση του σημερινού χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης (από την Πυροσβεστική μέχρι την πλατεία Κανάρη και μέχρι τον Άγιο Νικόλαο).
  • Μετατροπή του χώρου ελέυθερης στάθμευσης στο Νησάκι σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης, περιορισμένο σε 182 θέσεις αυτοκινήτων, με κόστος στάθμευσης 1,20 ευρώ ανά ώρα.
  • Πεζοδρόμηση των οδών Θυμάτων Σπερχειού, Πρωτοπαπαδάκη και Σταματίου Πρωίου μέχρι την οδό Κέας (στενό Αθυμαρίτη) με συνέπεια την κυκλοφοριακή υποβάθμιση του υπόλοιπου τμήματος της οδού Σταματίου Πρωίου.
  • Μετατροπή της Ακτής Π. Ράλλη (από Αγροτική Τράπεζα μέχρι πλατεία Κανάρη) σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με ταυτόχρονο περιορισμό του πλάτους της οδού (με σκοπό την παρεμπόδιση της παράνομης στάθμευσης).
  • Αμφιδρόμηση των οδών Καλομενοπούλου και Ευαγγελιστρίας και μετατροπή τους σε αδιέξοδους.

Χάρτης Πεζοδρομήσεων

  • Αγορά τριών συνολικά νέων mini bus, τα οποία θα δρομολογηθούν στη γραμμή Κολυμβητήριο - Δόξα, μαζί με τα άλλα δύο, υφιστάμενα mini bus.
  • Μετατροπή της γραμμής mini bus του Βροντάδου (1 mini bus) σε κυκλική με κατεύθυνση από το κέντρο προς Δόξα, Βροντάδο, Λαλακιά και επιστροφή.
  • Μονοδρόμηση των οδών Σωκράτους, Δεινοκράτους και μέρους της Αθ. Διάκου (Βροντάδο) με κατεύθυνση προς την οδό Αθ. Διάκου.
  • Λειτουργία του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων στο ΙΚΑ, χωρητικότητας 125 θέσεων, με κόστος στάθμευσης που θα ορίσει ο ιδιώτης - διαχειριστής του πάρκινγκ.
  • Επανυποβολή όλων των αιτήσεων για έκδοση καρτών μονίμων κατοίκων με σκοπό τον ουσιαστικό έλεγχο και τον περιορισμό του αριθμού των καρτών.

Αναλυτικά σχόλια του υπογράφοντος για την πρόσθετη μελέτη έχουν αναρτηθεί στην ενότητα Δημοτικό Συμβούλιο/Επίκαιρα Σχόλια .

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση