Εκτύπωση

Marine Traffic

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Σε ζωντανή σύνδεση με το www.marinetraffic.com, εμφανίζονται οι κινήσεις των πλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης. Μετακινείστε το ποντίκι πάνω από τα χρωματιστά εικονίδια για να δείτε τα ονόματα των πλοίων. Κάντε κλικ στα πλοία για να εμφανιστούν όλα τα στοιχεία τους.

Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία AIS (Automatic Identification System). Από τον Δεκέμβριο του 2004, ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας (ΙΜΟ), απαιτεί από όλα τα σκάφη άνω των 299GT να φέρουν συσκευή AIS, η οποία μεταδίδει περιοδικά τη θέση τους, την ταχύτητα και την πορεία τους, καθώς και ορισμένες στατικές πληροφορίες, όπως το όνομα του σκάφους, τις διαστάσεις και λεπτομέρειες σχετικές με το τρέχον ταξιδι.

Το παρόν σύστημα υλοποιήθηκε ως ένα ακαδημαϊκό, ανοικτό έργο. Φιλοξενείται από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο. Η κάλυψη του λιμανιού της Ερμούπολης βασίζεται σε ένα σταθμό βάσης εγκατεστημένο στο κτίριο του Πενεπιστημίου Αιγαίου, εξοπλισμενο με έναν δέκτη AIS, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια συνδεση στο Internet. Ο δέκτης AIS λαμβανει δεδομενα, τα οποια υποβαλλονται σε επεξεργασια απο ένα απλο λογισμικο στον υπολογιστη και στη συνεχεια αποστέλλονται σε μια κεντρικη βαση δεδομενων μεσω ενος "web service".