Συνδυασμός

Εκτύπωση

Κυκλοφοριακό

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Κυκλοφοριακό

ImageΤο κυκλοφοριακό αποτελεί, το πιο σημαντικό πρόβλημα της πόλης.

Είναι ένα πρόβλημα που κάνει την πόλη, εχθρική στους κατοίκους και αφιλόξενη για τους επισκέπτες. Κόβει τα «φτερά» της αναπτυξιακής προοπτικής της και δοκιμάζει την τοπική οικονομία. Η ρύθμιση του κυκλοφοριακού προβλήματος αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μας.

Προτεραιότητα που εξυπηρετεί κυρίως την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόβλημα που έχει φτάσει στα όριά του και απαιτείται η άμεση αντιμετώπισή του με την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής (συγκοινωνιακής) μελέτης η οποία έχει ανατεθεί από το Δήμο ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή των ρυθμίσεων που θα προβλεφθούν. Οι επισημάνσεις του Δήμου προς τους μελετητές πρέπει να αφορούν στην ανάγκη πρόβλεψης για εξεύρεση επί πλέον θέσεων στάθμευσης καθώς και εναλλακτικές προτάσεις για τον πλέον πρόσφορο τρόπο διαχείρισής τους.

Άμεση δημιουργία δύο τουλάχιστον χώρων πάρκινγκ στην είσοδο της πόλης προς το ιστορικό κέντρο, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, εναλλακτικές δυνατότητες αναβάθμισης της αστικής συγκοινωνίας. Συνθήκες ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, κυρίως στο κορεσμένο κέντρο της πόλης, με αναζήτηση εναλλακτικών δυνατοτήτων ασφαλούς κυκλοφορίας του ποδηλάτου.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, έχει αποδειχτεί στην πράξη, άτολμο και προβληματικό. Χρειάζεται αναθεώρηση.

Δεν είναι μόνο το ζήτημα του κυκλοφοριακού χάους που γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες, αλλά και το μείζον πρόβλημα της έλλειψης επαρκών χώρων στάθμευσης. Δύο προβλήματα ουσιαστικά σε ένα, αφού είναι αλληλένδετα και η επίλυση του ενός προϋποθέτει την προηγούμενη επίλυση του άλλου.

Προτείνουμε συγκεκριμένα σημεία στα οποία θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης στις γειτονιές της πόλης.