Συνδυασμός

Εκτύπωση

Πολιτισμός

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Πολιτισμός

ImageΟ Δήμος μας εφαρμόζει πλέον πολιτική για τον πολιτισμό, θέτοντας σε λειτουργία νέους θεσμούς δημιουργίας και νέες κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης. Το Θέατρο   Απόλλων αποκτά υψηλή ποιότητα και αισθητική. Γίνεται τόπος ανάδειξης του πολιτισμού και φιλοξενίας των κορυφαίων του δημιουργών. Το Πνευματικό Κέντρο αναβαθμίζεται και ιδρύονται πολιτιστικοί χώροι και στις συνοικίες. Ο Δήμος ενισχύει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, στηρίζει το βιβλίο δημιουργώντας υποδομές για τον πολιτισμό και βιβλιοθήκες κάθε γειτονιά. Επιπλέον, ο Δήμος μας οργανώνει και συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Γιατί μέσα από τον πολιτισμό, οι άνθρωποι αλλά και ολόκληρη η κοινωνία γίνονται καλύτεροι. Η πόλη μας δικαίως θεωρείται από ειδικούς ως κόσμημα από πλευράς αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και στον λίκνο που εξέθρεψε τον νεοελληνικό πολιτισμό. Στην πραγματικότητα αυτή θα πρέπει να την διατηρήσουμε και να την επιβεβαιώνουμε όπως και να την προβάλουμε έντυπα και ηλεκτρονικά σε Πανελλαδική αλλά και σε διεθνή κλίμακα.

Γι' αυτό πρέπει να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε:

  • Ανάπλαση δημοτικών και κληροδοτηματικών κτιρίων και παράδοση αυτών για χρήση.
  • Δημιουργία Πολιτιστικού Οργανισμού (Πνευμονικού Κέντρου - Θέατρο   Απόλλων Δημοτική Μουσική Πινακοθήκη - χορωδία Νέων). Διαμορφώνουμε σύγχρονο οργανισμό προσωπικού και λειτουργίας του Θεάτρου, μεριμνούμε για την συνεχή συντήρηση του , εκδίδουμε ειδικό έντυπο για την Ιστορία του.
  • Στήριξη των θεσμών των ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΙΩΝ με έμφαση στην παρουσία τοπικών καλλιτεχνών και τοπικών συγκροτημάτων.
  • Δημιουργία ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ.
  • Δημιουργία Πάρκου Αναμεταδοτών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης όλων των Πολιτιστικών Φορέων (Λύκειο Ελληνίδων κλπ).

Ακόμα:

  • Καθιερώνουμε στο πλαίσιο των Ερμουπολείων κύκλο γιορτών με την επωνυμία «ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΑ» Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε την Γιορτή του κυνηγού με παραδοσιακούς διαγωνισμούς και διασκέδαση.
  • Διοργανώνουμε, επίσης κάθε καλοκαίρι την Γιορτή των Θαλασσινών στο αλιευτικό καταφύγιο
Καθιερώνουμε με την συμμετοχή των ντόπιων θιάσων και καλλιτεχνών, το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ της Ερμούπολης με την παρέλασα του στην πλατεία.