Συνδυασμός

Εκτύπωση

Περιβάλλον

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ποιότητα Ζωής

ImageΣίγουρα κανένας Ερμουπολίτης δεν είναι ικανοποιημένος από τις Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής. Ερμούπολη δεν είναι μόνο το ιστορικό κέντρο. Είναι πάνω απ' όλα και οι γειτονιές. Αλήθεια μπορεί κανείς να μας πει αν βλέπει οδοκαθαριστές στη γειτονιά του; Παρακολουθούμε αποκομιδή απορριμμάτων μόνο από τα κεντρικά σημεία. Οι δρόμοι που οδηγούν από το κέντρο στις γειτονιές, οι ακάλυπτοι χώροι της πόλης κλπ. είναι σημεία προσβολής της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής μας. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι το οξυγόνο μας. Η πόλη μας όμως σήμερα ασφυκτιά. Είμαστε η πόλη με το λιγότερο πράσινο, αφού η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επέλεξε το τσιμέντο την άναρχη και δίχως προϋποθέσεις "αξιοποίηση". Η πόλη που θέλουμε αλλάζει όψη, για να απολαμβάνουν οι δημότες μας. Η Ερμούπολη θα μπορεί πλέον να αναπνέει και οι κάτοικοι να ζούμε σε μια πόλη με περισσότερο πράσινο και ακόμα περισσότερα λουλούδια.

Παράλληλα, αλλάζουμε ολοκληρωτικά το σύστημα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, υιοθετώντας σύγχρονες, βελτιωμένες τεχνολογίες. Η πόλη μας πρέπει να είναι καθαρή, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Κανείς δε θα βλέπει σκουπίδια δίπλα του, μπροστά στην πόρτα του ή στο κέντρο της πόλης. Δημιουργούμε την Υπηρεσία Άμεσης Δράσης στην Καθαριότητα που θα ανταποκρίνεται ταχύτατα και θα επεμβαίνει καίρια.

Ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών και διοργάνωση (με τη βοήθεια των φιλοζωικών συλλόγων Σύρου) εκδηλώσεων υιοθεσίας αδέσποτων. Με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί άμεσα, και με τη συμμετοχή των δημοτών η Ερμούπολη γίνεται πόλη - πρότυπο καθαριότητας.

Περιβάλλον