Συνδυασμός

Εκτύπωση

Διακήρυξη Συνδυασμού

την .

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Φίλοι συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Απευθυνόμαστε σε σας με θάρρος και παρρησία μπροστά στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Ενώσαμε τις δυνάμεις άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, ιδέες και οράματα με ΕΝΑ και μοναδικό στόχο και σκοπό, να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα στην πόλη μας, που έχει γράψει ιστορία στο παρελθόν, και έχει δικαίωμα στο μέλλον.

Δεν είναι πρόθεση μας να αντιπαρατεθούμε στο όποιο θετικό έγινε, ούτε να στηλιτεύουμε στείρα τις προηγούμενες θητείες. Δεν είμαστε μηδενιστές.

Έχουμε όμως γνώση του γίγνεσθαι και επιθυμούμε μια τοπική ισχυρή κοινωνία που θα ανοίξει το παράθυρο του αύριο στην πόλη μας και τις νέες γενιές.

Όραμα μας μια Αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί και θα στοχεύει μόνιμα το συμφέρον της πόλης και του πολίτη.

Μαζί τα τελευταία χρόνια ζούμε τις διακυμάνσεις που επιβάλλονται από συμφέροντα και διαχειριστικές αντιλήψεις.

Μαζί νιώθουμε κάθε στιγμή την αβεβαιότητα του αύριο.

Μαζί συζητάμε στις συναναστροφές μας τα αδιέξοδα.

Μαζί βλέπουμε κοινή την τύχη και το μέλλον αόρατο.

Μαζί νιώθουμε την ανασφάλεια της απραξίας και τη συρρίκνωση που φέρνει μαζί της.

Κανείς δεν νιώθει σίγουρος και η αναζήτηση μέσα στην απρογραμμάτιστη πορεία και στα αδιέξοδα βαραίνουν την καθημερινότητα.

Η σημερινή δημοτική αρχή και ο επικεφαλής της μονοπωλούν, τα αξιώματα για 25 χρόνια περίπου, διάστημα εξαιρετικά μεγάλο, που είναι εύλογο να απορροφά κάθε δημιουργική τους διάθεση.

Αυτή η συνεχής παραμονή στα τοπικά αξιώματα των ίδιων προσώπων έχει δημιουργήσει και στους ίδιους ένα αίσθημα ιδιοκτησίας του Δήμου.

Έτσι καθημερινά γίνεται ολοφάνερη η αλαζονεία και η αίσθηση παντοδυναμίας που εμφανίζει ο στενός κύκλος προσώπων που πλαισιώνει το Δήμαρχο παρουσιάζοντας τάσεις δημιουργίας καθεστώτος.


Τις τελευταίες ιδίως τετραετίες, έχουν βάλει αυτοσκοπό τη διατήρηση στην εξουσία, αφήνονται στο ράφι τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και του Δήμου. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην πόλη μας.

Είναι αναγκαία λοιπόν, όσο ποτέ η ΑΛΛΑΓΗ ,στο Δήμο και οι αλλαγές επιβάλλονται, ακόμα και στις πιο αδιάβλητες και καταξιωμένες αρχές. Αυτές κρατούν ζωντανή τη Δημοκρατία.

Γεγονότα που απαιτούν μια Δημοτική αρχή ικανή και συγκροτημένη που θα μπορέσει να τα αντιμετωπίσει.

Ο κόσμος κάθε μέρα αλλάζει και απαιτούν οι καιροί γρήγορες και μεθοδευμένες λύσεις προσαρμογής και ανάτασης νέων στόχων, νέων προοπτικών. Απαιτούνται λύσει χωρίς αυτάρεσκες επάρσεις, χωρίς αλαζονεία, χωρίς στείρους κομματισμούς, χωρίς στενόθωρες αντιλήψεις, χωρίς το στενό συμφέρον των επαγγελματικών της πολιτικής.

Με αυτούς του; προβληματισμούς, πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε το Δημοτικό Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ».

Με υποψήφιο Δήμαρχο το Μάρκο Δαδάο, που θα διεκδικήσει της ψήφους των πολιτών της Ερμούπολης στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη 2006.

Ο Μάρκος Δαδάος, γέννημα θρέμμα αυτής της πόλης, ζυμωμένος με τις αγωνίες, των κατοίκων με ενεργό συμμετοχή στα κοινά, αποτελεί την εγγύηση, ο Δήμος μας, θα είναι δίπλα στο Δημότη.

Στην καθημερινότητα του, αλλά και στην αναπτυξιακή του πορεία.

Συγκροτήσαμε μια νέα Δημοτική κίνηση από συμπολίτες μας που έχουν θέληση για δουλεία, που είναι δοκιμασμένοι στο επάγγελμα τους, που διαθέτουν εμπειρία στους κοινωνικούς χώρους, που ανησυχούν για το Δήμο μας, που θέλουν και μπορούν να διαγράψουν νέα ανοδική πορεία απαλλαγμένοι από συμβιβασμούς, πελατειακές σχέσεις και διαχειριστικές αντιλήψεις.

Μια ομάδα δεμένη και απερίσπαστη με προσδοκίες και εξειδικευμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα του Δήμου, της κοινωνίας, των κοινωνικών χώρων, με ενδιαφέρον για νέα στοιχεία κοινωνικά, πολιτισμικά και οικονομικά που αφορούν τον πολίτη.

Έχει για μας σημασία η ομαδική δουλειά που μας ενώνει μπροστά στο μέλλον της Ερμούπολης, μπροστά στο μέλλον του νησιού μας.

Έχει σημασία το πολιτικό όραμα, η στρατηγική, η εργατικότητα και η καθημερινή πράξη που θα δώσει δημιουργικό μέλλον στην πόλη μας, στον τόπο μας.

Βήμα σε όλους είναι θέση μας, λόγο σε κάθε πολίτη, συμμέτοχο τον καθένα στις επιδιώξεις έστω και με διαφορετικές απόψεις.

Μέσα στο σημερινό πλέγμα που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση της αγοράς, οι αντιφάσεις στο κοινωνικό ιστό, τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και πολιτισμικά προβλήματα πρέπει η Αυτοδιοίκηση να σταθεί θεμέλιο και βατήρας ανέλιξης.

Σ' Αυτές τις συνθήκες θα αντιτάξουμε διεκδικητικό πλαίσιο και θα παρέξουμε πλήρη στήριξη στο πλευρό όλων των Δημοτών, των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, της νεολαίας των πολύτεκνων, και των ατόμων με ειδικές ανάγκες για λύσεις εφικτές με γόνιμη προοπτική.

Με αυτή την τακτική ο Δήμος μας θα αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά και κοινωνικά με τη σταθερή υποστήριξη του συμμέτοχου πολίτη μέσα από τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, το ΔΙΑΛΟΓΟ, τη διαρκή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, και η λειτουργία της άμεσης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Πίστη σε μας η διοίκηση του Δήμου με προσέγγιση του δημότη στο επίπεδο των αναγκών και των δεδομένων που προσδιορίζουν και σηματοδοτούν την καθημερινή βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

Με το νοικοκύρεμα των διοικητικών και οικονομικών λειτουργιών του Δήμου η ανταπόδοση προς το δημότη θα γίνει πράξη.

Εξορθολογισμός των δαπανών και αύξηση των εσόδων του δήμου από ανενεργές πηγές.

Μέχρι τότε πάγωμα των δημοτικών τελών.

Σε πρώτη και άμεση προτεραιότητα τα σφύζοντα προβλήματα όπως η εφαρμογή και καθαριότητα όλων των χώρων, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, η κοινωνική φροντίδα, η ανάπλαση της γειτονιάς και τα έργα ανάπτυξης.

πρωτότυπες ιδέες ανάπτυξης νέων υποδομών που θα συνδέουν το παραδοσιακό με το νεοκλασικό και το μοντέρνο με χρήση εφαρμογών τεχνολογίας σύγχρονης και πρωτοποριακής. Υποδομές μιας πόλης που θα ξαναγίνει μοναδική και ξεχωριστή, μιας πόλης που θα ξαφνιάζει, ένας πόλος έλξης ενδιαφέροντος που παράλληλα θα αποτελεί πρότυπο μελέτης στην εφαρμογή της για λύσεις στις σύγχρονες πολυποίκιλες απαιτήσεις.

Επιδίωξη μεθοδευμένων λύσεων στα ζητήματα ανάπτυξης όπως η συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο και τα Κυκλαδονήσια.

Η νέα χωροταξική λειτουργία του λιμανιού.

Βελτίωση οδικού δικτύου και ανάπλαση των παραλιακών δρόμων όπως επιβάλλει η παράδοση της πόλης.

Αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Κίνητρα για αποσυμφόρηση και χωροταξικά διευθέτηση της τοπικής εμπορικής αγοράς.

Ορθολογική αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων και κληροδοτημάτων.

Ενίσχυση των τοπικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με επιδίωξη ένταξης βιοτεχνικών, εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με πρόταση ειδικών όρων και ενισχυμένων ποσοστών επιχορήγησης.

Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς σημαίνει για μας στήριξη της ίδιας της πόλης.

Νέες πρωτοποριακές δράσεις στην τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στην προβολή της διαχρονικής θέσης, στάσης και πολιτιστικής διαδρομής της Σύρας.

Νέες τουριστικές διαδρομές, διασυνδέσεις και σχέσεις με τους σχεδιαστές και οργανωτές των τουριστικών διαδρόμων και τόπων επίσκεψης.

Η παραγωγική λειτουργία όλων των δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων του Δήμου.

Η δημιουργία νέων αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων για την τόνωση της απασχόλησης.

Η ανάπτυξη πλήρους δικτύου πληροφορικής και εφαρμογών νέας τεχνολογίας για την Εκστρατεία για πράσινο παντού.

Πρότυπες και ασφαλής παιδικές χαρές στις γειτονιές.

Αναβάθμιση σχολικών χώρων.

Αξιοποίηση των χώρων του στρατοπέδου.

Έμφαση στο χώρο του αθλητισμού με ενίσχυση των τοπικών σωματείων με στόχο την ανάδειξη σε κατηγορίες πρωταθλημάτων.

Αθλητικά τμήματα και σχολές σε συνεργασία με επαγγελματικά σωματεία.

Συμπλήρωση και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και λειτουργία αθλητικών ξενώνων.

Το Πνευματικό Κέντρο κυψέλη πολιτισμού μέσα από αξιοποίηση ομαδικών και ατομικών προσπαθειών.

Διοργάνωση καλλιτεχνών και πολιτιστικών εκδηλώσεων προς όφελος του πολίτη, της πόλης και της τέχνης.

Η προβολή και ανάπτυξη του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, η διάσωση της κληρονομιάς στις νέες, γενεές, των πολιτιστικών στοιχείων που μεταφέρουμε είναι έργο ζωής και υποχρέωση στην κοσμοπολίτισσα Ερμούπολη.

Στην προσπάθεια μας αυτή, που τις θέσεις της θα εξειδικεύομε μέρα με τη μέρα, σας καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες να συστρατευτείτε μαζί μας σε μια καινούργια δημιουργική προγραμματική συμφωνία ως μόνη βάση για να οικοδομήσουμε ότι αξίζουμε.

Πέρα και έξω από μικροπολιτικές λογικές, φιλοδοξίες και αντιθέσεις για να προχωρήσουμε με σταθερό βήμα για ένα καλύτερο μέλλον, για τον ΠΟΛΙΤΗ

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.